Blog

Home   »   Wereldwijd Lasergamen: Toernooien en Opmerkelijke Locaties

Wereldwijd lasergamen is een van de meest opwindende recreatieve activiteiten ter wereld, geliefd bij mensen van alle leeftijden. Wat begon als een innovatieve vorm van entertainment in de jaren 70, heeft zich snel verspreid over de hele wereld en is uitgegroeid tot een wereldwijde sensatie. In deze blog duiken we dieper in de opmerkelijke aspecten van lasergamen, waaronder enkele van de meest opvallende lasergamelocaties wereldwijd en de grootste internationale lasergametoernooien.

Wereldwijd Lasergamen In Internationale Lasergametoernooien

Lasergamen gaat niet alleen over plezier; het heeft ook een serieuze competitieve kant. Enkele van de grootste internationale lasergametoernooien trekken de beste spelers van over de hele wereld aan. Dit zijn enkele van de meest prestigieuze evenementen:

World Laser Tag Championship

Het World Laser Tag Championship is een van de meest prestigieuze lasergametoernooien ter wereld. Dit evenement trekt teams van over de hele wereld aan om deel te nemen aan een intense competitie van wereldwijd lasergamen. Hier zijn enkele kenmerken van dit kampioenschap:

 • Locatie: De locatie van dit kampioenschap varieert van jaar tot jaar en kan overal ter wereld plaatsvinden. Dit zorgt voor een gevarieerde spelomgeving en biedt teams de mogelijkheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan.
 • Teams: Teams bestaan meestal uit vier tot zes spelers, wat teamwork en strategie essentieel maakt. Er zijn zowel nationale als internationale teams die strijden om de titel van wereldkampioen.
 • Regels: Het World Laser Tag Championship volgt strikte regels om een eerlijke competitie te garanderen. Dit omvat regels met betrekking tot punten telling, tijdslimieten en uitrusting.

European Laser Tag Championship

Het European Laser Tag Championship is het ultieme lasergametoernooi voor Europese teams. Hier zijn enkele details over dit evenement:

 • Locatie: Dit kampioenschap wordt meestal gehouden op verschillende locaties in Europa. Elk jaar wordt een ander gastland gekozen, waardoor teams de kans krijgen om nieuwe speelomgevingen te ervaren.
 • Deelnemers: Teams uit heel Europa nemen deel aan dit kampioenschap, waarbij ze hun beste spelers afvaardigen. De concurrentie is intens en leidt tot enkele epische wedstrijden.
 • Variatie in spellen: Het European Laser Tag Championship omvat vaak verschillende spelvarianten, zoals team gebaseerde spellen, free-for-alls en meer. Dit zorgt voor een gevarieerde en spannende competitie.

Australaziatisch Lasergame Kampioenschap

Het Australaziatisch Lasergame Kampioenschap brengt de beste lasergamers uit Australië en Nieuw-Zeeland samen. Hier zijn enkele opmerkingen over dit toernooi:

 • Locatie: De locatie van dit kampioenschap varieert binnen de Australaziatische regio. Het kan in grote steden, landelijke gebieden of zelfs in unieke locaties plaatsvinden.
 • Deelnemers: Teams uit zowel Australië als Nieuw-Zeeland nemen deel aan dit evenement. Deelnemers moeten zich kwalificeren om aan de competitie deel te nemen, wat resulteert in hoogwaardige wedstrijden.
 • Communitygevoel: Dit kampioenschap heeft een sterke focus op gemeenschapsbetrokkenheid. Naast de competitie is er vaak ruimte voor sociale evenementen en het delen van lasergame-ervaringen.

World Series of Laser Tag

De World Series of Laser Tag is een van de meest langlopende en gerespecteerde lasergametoernooien ter wereld voor het wereldwijd lasergamen. Hier zijn enkele hoogtepunten van dit toernooi:

 • Geschiedenis: Dit toernooi bestaat al vele jaren en heeft de groei van de lasergamegemeenschap weerspiegeld. Het heeft een rijke geschiedenis van geweldige wedstrijden en legendarische spelers.
 • Teams uit de hele wereld: De World Series of Laser Tag verwelkomt teams van over de hele wereld. Het is een kans voor lasergamers om hun vaardigheden te meten tegen de besten van de besten.
 • Verschillende evenementen: Dit toernooi omvat vaak verschillende evenementen, waaronder individuele en teamcompetities, waardoor spelers verschillende aspecten van lasergamen kunnen verkennen.

Opmerkelijke Lasergamelocaties Wereldwijd

Lasergamen kan plaatsvinden in verschillende omgevingen, van donkere doolhoven tot weelderige bossen. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke lasergamelocaties wereldwijd:

The Wasteland, Verenigd Koninkrijk

Deze lasergamelocatie is niet voor angsthazen. Gevestigd in een voormalige kalkgroeve, biedt The Wasteland een unieke setting met steile heuvels, diepe kuilen en indrukwekkende verlaten gebouwen. Het is een post-apocalyptisch speelveld dat een beroep doet op avontuurlijke spelers die graag hun overlevingsvaardigheden testen.

Area 51, Verenigde Staten

Voor liefhebbers van sci-fi en buitenaardse avonturen is er geen betere plek om lasergames te spelen dan Area 51 in de Verenigde Staten. Het speelveld is bezaaid met buitenaardse artefacten en vreemde landschappen, waardoor spelers het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van een buitenaardse invasie.

Fort Boyard, Frankrijk

Dit historische fort, gelegen voor de kust van Frankrijk, dient als het perfecte decor voor een lasergame-avontuur. Met zijn donkere gangen en geheime doorgangen biedt Fort Boyard een intrigerende omgeving voor spelers om te verkennen terwijl ze hun tegenstanders ontwijken.

Urban Warfare, Australië

Voor stadsbewoners die op zoek zijn naar een lasergame-ervaring, biedt Urban Warfare in Australië de ideale setting. Het speelveld bootst een stedelijke omgeving na, met verlaten gebouwen, steegjes en zelfs voertuigen. Het is een intense en realistische ervaring die teamwork en strategie vereist.

Conclusie

Lasergamen is een fenomeen dat de wereld heeft veroverd, en het blijft evolueren en groeien. Met opmerkelijke locaties die variëren van post-apocalyptische landschappen tot historische forten, en met spannende internationale toernooien, is lasergamen een opwindende en boeiende activiteit voor mensen van alle leeftijden. Of je nu een doorgewinterde lasergamer bent of het voor het eerst wilt proberen, deze opmerkelijke wereld van actie en avontuur wacht op je.


Met deze blogpost hopen we een glimp te hebben gegeven van de opwindende wereld van het wereldwijd lasergamen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe speellocatie of geïnspireerd raakt om deel te nemen aan een internationaal toernooi, lasergamen heeft voor iedereen iets te bieden.