Blog

Home   »   Mijn ervaringen met lasergame feestjes

De reden dat ik ben begonnen met het verhuren van lasergames; is omdat ik het zelf zo leuk vind! Ik heb zelf een paar keer een feestje meegemaakt en ik wil jullie hier graag meer over vertellen!

Mijn lasergame kinderfeestje

Met het kinderfeestje voor mijn negende verjaardag, hebben wij lasergame gespeelt; met de hele klas! Nu had ik wel een kleine klas; we waren met 14 kinderen. Het was in het Schollebos in Capelle aan den Ijssel en het was een superleuk feestje!
Alle kinderen kwamen op eigen gelegenheid naar de afgesproken plek, waar wij eerst cadeautjes gingen uitpakken. Niet dat wij daar veel tijd voor hadden; want iedereen wilde lasergamen!
k bedoel, wie houdt er niet van een beetje spanning en sensatie, toch?

De spellen die wij speelden

De lasergames werden uitgedeeld en eerst hebben we een test spelletje gedaan; iedereen voor zich. Het was zo cool om door het bos te rennen en te schuilen en verstoppen voor de andere spelers. 

Daarna was het tijd om in teams te spelen. We waren verdeeld in drie groepen van vier en stonden tegenover elkaar. Het was net als in een echte militaire missie, nou ja, dat denk ik dan! Het was leuk om samen te werken, terwijl wij het andere team probeerden te verslaan. Natuurlijk deden wij meerdere sessies achter elkaar; je kunt het tenslotte zo vaak doen als je wilt.
Tussendoor konden wij ook wat eten en drinken en rond etenstijd hebben mijn ouders zelfs patat gehaald bij een snackbar in de buurt. Na het eten was het alweer tijd voor het laatste spel van de dag te spelen: capture the flag met lasergames. Dit spel was de perfecte afsluiter van mijn feestje en daarna werd iedereen weer opgehaald door de ouders. Iedereen was zo enthousiast over het kinderfeestje; heel fijn!

Lasergamen met familie in de speeltuin

lasergamen met familie

Toen we mijn kinderfeestje hadden, hebben wij de lasergames langer gehuurd. Zo konden we ze ook nog een keer gebruiken met de hele familie! Dit keer gingen we naar een andere locatie; een grote, rustige speeltuin in de buurt. Mijn neefjes waren en ook mijn vader en oom deden mee!
We begonnen met een spel waarin we in duo’s speelden. Het was zo grappig om te zien hoe elk team probeerde elkaar te slim af te zijn. We renden door de speeltuin en probeerden op tijd te schuilen.
Natuurlijk hadden we ook wat lekkers mee en we het was echt een leuke dag! Ik geloof dat onze vaders nog fanatieker waren dan de kinderen!

Lasergamen in een lege kerk

Weer een ander jaar vierde een vriend van mij zijn kinderfeestje; ook lasergamen. Het was een heel bijzonder feestje, want we vierden het in een verlaten kerk die binnenkort gesloopt zou worden. Wat een mooie locatie; het zou zo een opdracht van Wie is de Mol kunnen zijn!
We begonnen met een superleuk spel waarin we in teams van drie speelden. Het was zo cool om in deze oude, verlaten kerk te spelen, het voelde echt als een avontuur.
Na dit spel speelden we nog een spel in teams van de helft van de groep. Dit was ook zo leuk! We bleven door de kerk rennen en probeerden elkaar te slim af te zijn terwijl we onze teamgenoten probeerden te beschermen.

>> Tip; Kijk hier voor nog meer locaties om te lasergamen.

Toen was het tijd voor nog een ander hoogtepunt van het feestje – de barbecue! We kregen hamburger en hotdogs; lekker zeg. En natuurlijk, wat is een barbecue zonder marshmallows? We roosterden marshmallows, zo lekker. Als laatste speelden we nog een ronde in teams van drie. We waren allemaal zo enthousiast om nog een keer te spelen, en we deden ons uiterste best om te winnen. Het was zo’n geweldige manier om het kinderfeestje af te sluiten.

Ik kan het echt aanraden voor iedereen die op zoek is naar een unieke en avontuurlijke ervaring voor een kinderfeestje!

Lasergamen in de gymzaal

Onze plaatselijke vereniging Brains, die allemaal leuke activiteiten organiseert; organiseert ieder jaar ook lasergamen in de gymzaal. Zo leuk! Dit is alleen voor groep 7 en 8, dus ik was blij toen ik eindelijk mee mocht doen! Het vond plaats in een grote gymzaal bij ons in het dorp, met allerlei coole obstakels om achter te verstoppen en overheen te springen. Dit was zo leuk!
We waren met best wel veel kinderen, dus we werden in vier teams verdeeld. Het doel van het spel was om elkaar af te schieten met de laserpistolen en ervoor te zorgen dat jouw team als laatste overbleef. Wanneer je werd afgeschoten, moest je op de bank zitten en wachten tot je teamgenoten hadden gewonnen of verloren.
Maar voordat het spel echt afgelopen was, hadden we nog een extra twist. Degenen die de leiding hadden, gaven ons namelijk extra levens zodat we weer mee konden doen wanneer we waren afgeschoten. Dit maakte het spel nog spannender en uitdagender, omdat je nooit wist wie er weer terug zou komen om mee te spelen! Dit was echt heel erg leuk en ik kan het iedereen aanraden. Dit kan natuurlijk ook met jouw eigen lasergame kinderfeestje!

Lasergamen in een lege school

Last but not least: lasergamen op school. Het feestje van de twee groepen acht van de basisschool. We konden niet op kamp door corona en daarom mochten wij lasergamen in de school! Het vond plaats door de hele school, de twee  groepen 8 tegen elkaar. Heel bijzonder; sowieso omdat je normaal nooit mag rennen in school en nu mocht je zelfs overal verstoppen. Het duurde 2 uur en daarna hebben we lekker nog wat gegeten en gedronken.

En dat was het voor vandaag! Ik hoop dat jullie hebben genoten van deze reis door verschillende kinderfeestjes en dat jullie nu geïnspireerd zijn om je eigen unieke feestje te organiseren. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!