Blog

Home   »   Tips voor een leuk lasergame kinderfeestje!

Speciaal voor jou; Tips voor een leuk lasergame kinderfeestje! Die tips zullen handig zijn als je een lasergame kinderfeestje wilt organiseren voor jouw kinderen of als je een familiedag gaat organiseren. Begin je bij het kiezen van de locatie, of met het huren van de laserguns en zie je wel hoe het gaat lopen? Wij vertellen je meer!

Tijdsplanning

Voordat je begint aan het maken van het daadwerkelijke tijdschema, is het belangrijk om te weten wat je voor type je teams je wilt hebben, welk format je wilt gaan spelen, en is het natuurlijk belangrijk om de datum en locatie waarop je het wilt houden te weten. Wanneer je het type teams wilt bepalen is het natuurlijk om rekening te houden met het aantal spelers, afhankelijk daarvan, kan je bepalen welk type het handigst is.

 • Zorg dat je een goede lasergame locaties kiest, dat is echt belangrijk!
 • Huur je lasergames; reserveer hier jouw lasergames
 • Zorg voor een goed tijdschema
 • Zorg voor duidelijke regels

De grote van de groep

Het is niet leuk om met teveel mensen te lasergamen; maar zeker ook niet met te weinig! Dit zijn mijn tips voor de grote van de groep.

 • Je kunt met 2-4 personen lasergamen, maar onze ervaring is dat het leuker is vanaf 6 personen.
 • Ben je toch met 4 personen; ook prima; doe dan het spel free for all.
 • Wanneer je met een even aantal personen bent, maak dan twee groepjes van 5 of 6 spelers.
 • Als je met 9 spelers bent, dan kun je het beste drie teams met 3 personen maken.
 • Je kunt ook gerust met twee of drie teams van 10 personen spelen, maar zorg dan wel dat je de ruimte hebt!

 

 •  Maar het type teams ligt ook aan het format die je wilt spelen, je kunt capture te flag doen, wat in teams van twee gebeurt, of een free-for-all wat in teams van één wordt gedaan (verschillende formats voor het lasergamen zitten ook inbegrepen bij het draaiboek). Maar het belangrijkst is om van van te voren waar het wordt gehouden, binnenshuis, of buiten, in het bos, of in de achtertuin (De beste manier om lasergamelocaties te kiezen).

Regels stellen

Wanneer je een lasergame kinderfeestje organiseert is het uiteraard altijd belangrijk om regels te stellen, dat is in dit geval niet anders. Sterker nog, het is juist met een lasergame kinderfeestje nog belangrijker om dit te doen, stel je voor kinderen die wegrennen, in hoge bomen klimmen, en vervolgens vallen. Daarom zijn een paar dingen om rekening mee te houden nu opgesomd:

 1. Zorg voor veiligheid
  Denk hierbij aan niet klimmen, behalve als er goed toezicht wordt gehouden en er rekening mee gehouden wordt dat er geklommen gaat worden, is het natuurlijk niet handig om kinderen in bomen te laten klimmen en vervolgens, wanneer ze vallen, met een gebroken been naar huis te sturen.
 2. Zorg dat het speelgebied is aangeven
  Het is belangrijk om voordat het lasergamen begint er een speelgebied wordt aangegeven, wanneer dit niet gebeurt zou er bijvoorbeeld een situatie kunnen ontstaan waarbij de spelers te ver van elkaar verspreid zijn waardoor er niks meer in het spel gebeurd, of er zou onbedoeld een kind kunnen weglopen.
 3. Eerlijk spelen
  Je hebt altijd kinderen (groot en klein!!) die proberen om het systeem te omzeilen, en vervolgens met een gun achter hun rug, of onder hun t-shirt houden, waardoor ze niet geraakt kunnen worden als ze dichterbij komen lopen. Daarom is het belangrijk om daar aan het begin duidelijke afspraken over te maken.

Verdere planning

Het is belangrijk om ook het laatste gedeelte gepland te hebben. Je moet rekening houden met verschillende dingen zoals:

 • Het eventueel avondeten, of snacks
  Als je het lasergamen in de middag doet kan je bijvoorbeeld snacks halverwege doen, of juist ze belonen wanneer ze hard hebben gewerkt tijdens het lasergamen. Of wanneer het geval is dat je het lasergamen speelt tijdens het einde van de middag en je ook met z’n allen wilt avondeten, kan je dit uiteraard op het einde rond etenstijd doen.
 • Hoe laat worden de kinderen verwacht, waar en hoe gaan de kinderen weer naar huis? Zorg dat dit duidelijk is bij de ouders, zodat er geen misverstanden ontstaan.
 • Wanneer kunnen de kinderen een cadeau aan de jarige geven?  Maar ook met het cadeautjes geven voor de jarige is handig om ingepland te hebben, wil je het voor of na het lasergamen, of zelfs na het eventuele avondeten.
 • Het maken van een tijdschema voor een lasergamefeestje, is eventjes werk, maar dan krijg je ook wel iets voor terug. Je zal eventuele grote problemen vermijden door bijvoorbeeld regels te stellen en aan de meeste dingen van de voren denken. Hierdoor zal je er een geslaagd lasergamefeestje van maken!