Blog

Home   »   De beste locaties om te lasergamen!

De beste locaties om te lasergamen; wil je gaan lasergamen op een eigen locatie? Dat heeft veel voordelen; zo is goedkoop of in ieder goedkoper dan in een lasergamehall. Daarbij kun je fijn lasergamen in de buurt. Maar dan heb je ook de beste locatie om te lasergamen nodig! Wat zijn goede locaties? Wij helpen jou heel graag op weg.

Binnen of buiten lasergamen

De eerste vraag die je jezelf moet stellen; wil je binnen of buiten lasergamen? Het heeft allebei voor en nadelen. Bij het buiten lasergamen moet je goed op het weer letten, maar is vaak goedkoper dan een binnen locatie. Het voordeel van binnen lasergamen, is dat je geen rekening met het weer hoeft te houden. Het nadeel is dat er, in onze ervaring, minder locaties voor binnen zijn. Let op; natuurlijk kun je lasergame kopen, maar je kunt ook lasergames huren bij ons. Veel voordeliger!

Buitenlocaties om te lasergamen

Als je buiten gaat lasergamen dan is dit een geweldige manier om van de natuur te genieten terwijl je speelt. Er zijn talloze opties om uit te kiezen, van parken tot bossen en open velden. Sommige locaties hebben zelfs speciale obstakels en verstopplaatsen opgezet om het spel uitdagender te maken. Het spelen in de buitenlucht biedt ook meer ruimte en bewegingsvrijheid dan indoor locaties, waardoor het spel nog leuker wordt.
Het nadeel is wel dat je het weer in de gaten moeten houden. Als het regent, dan kun je niet lasergamen, want dan gaan de laserguns kapot. En als de zon te fel is, dan kun je minder goed spelen omdat de laserstralen dan niet sterk genoeg zijn. Als je hier rekening mee houdt, dan gaat helemaal goed komen en dan zijn dit de beste locaties om te lasergamen.

lasergamen in het bos

Lasergamen in het bos

Het bos is een geweldige plek om lasergames te spelen omdat het veel natuurlijke obstakels heeft, zoals bomen en struiken. Spelers kunnen gebruiken om zich te verstoppen en de tegenstander goed in de gaten kunnen houden. Ga niet te ver het bos in, vooral niet als de kinderen nog wat jong zijn. Voor je het weet zijn ze verdwaald in het bos. Kies zeker ook niet voor een gedeelte waar het heel druk is; dan lopen er steeds mensen door jouw spel heen. Dat is natuurlijk ook niet leuk.

In het park

Een park biedt ook een open omgeving om lasergames te spelen. Het heeft vaak verschillende obstakels, zoals bomen, bankjes en paden, die spelers kunnen gebruiken om zich te verstoppen en strategieën te bedenken. Een voorbeeld van een mooi park om lasergames te spelen is het essenpark in Nieuwerkerk aan den IJssel.

In de speeltuin

Je kunt het spel ook spelen in een speeltuin; een spannende en unieke manier om plezier te hebben voor zowel kinderen als volwassenen. Wanneer je lasergamed in een speeltuin, wordt de hele omgeving je speelveld. Je kunt rondrennen tussen de klimtoestellen, je verstoppen achter speelhuisjes en slimme posities innemen op de glijbanen. Dit maakt het extra spannend, waarbij je niet alleen je tegenstanders moet verslaan, maar ook moet navigeren door de speeltuin.
Je kunt dit het beste doen in een speeltuin die je kunt afhuren, voor een uurtje of 3 bijvoorbeeld. Dan zijn er geen andere mensen waar je rekening mee moet houden. Vraag gerust eens bij de plaatselijke speeltuin of dit mogelijk is. Zorg er anders voor dat je naar een rustige speeltuin gaat of op een rustig moment. Zo blijft het veilig voor iedereen.

Binnenlocaties om te lasergamen

Naast dat je buiten kunt spelen, kun je ook voor lasergamen indoor kiezen. Het voordeel hiervan is dat je geen rekening hoeft te houden met het weer. Ook kun je het donker maken in de zaal en dat maak het spannender dan in een zaal waar je iedereen gewoon kunt zien. Het nadeel is vaak wel dat je de binnen locatie moet huren, waardoor het wat duurder wordt. Hoewel er ook genoeg locaties zijn die je misschien gratis mag lenen!

In een gymzaal

Vraag eens bij de gemeente na of je een gymzaal kunt huren voor een uurtje of 3. Het voordeel is dat je geen rekening met het weer hoeft te houden en dat je hele mooie obstakels kunt maken in de gymzaal. Ook kun je het donker maken door de lichten uit te laten. Dit geeft ook een speciaal effect. Onze ervaringen met lasergame in de gymzaal zijn heel positief.

In een kantoor

Ook leuk; in verlaten gebouw biedt een ongebruikelijke en spannende locatie om lasergames te spelen. Het kan een uitdaging zijn om een veilige speelomgeving te creëren, dus zorg ervoor dat je voorzichtig bent en neem de nodige voorzorgsmaatregelen

Lasergame in huis

Als je de ruimte hebt, kun je thuis je eigen lasergame-arena creëren. Een grote tuin biedt voldoende ruimte om een ??parcours met obstakels en verstopplaatsen op te zetten. Het is een leuke en budgetvriendelijke manier om te lasergamen, vooral als je een groep vrienden hebt die graag willen meedoen.

Nog meer locaties

Er zijn nog veel meer locaties, die misschien niet altijd even handig zijn. Maar wij willen ze noemen; op een creatieve manier kun je er misschien wel een oplossing voor vinden.

  • Op een stadsplein biedt een open en toegankelijke omgeving om lasergames te spelen. Het kan ook een uitdagende plek zijn, omdat er vaak veel mensen zijn die niet deelnemen aan het spel en moeten worden vermeden.
  • Nog zo’n gave locatie; in een doolhof! Dit regel je natuurlijk niet even zelf, maar het zou een geweldig speciale evenement zijn, niet?
  • Zou dat niet gaaf zijn; in ondergrondse locaties, zoals tunnels en grotten! Die bieden een unieke en avontuurlijke omgeving om lasergames te spelen. Het kan een uitdaging zijn om hier te spelen vanwege de beperkte ruimte en het gebrek aan licht, dus zorg ervoor dat je je spelers goed instrueert en voorzichtig bent. En vooral; zorg dat je toestemming hebt én dat het veilig is.

Dit zijn slechts enkele suggesties van locaties waar je kunt lasergamen met gehuurde pistolen. Of je nu kiest voor een buiten locatie, indoor speelhal, speciaal evenement of gewoon thuis, zorg ervoor dat je de nodige veiligheidsmaatregelen neemt en dat iedereen plezier heeft!

Ervaringen van andere mensen;

  • Martine; toen mijn zoontje 9 jaar werd, hebben wij zijn lasergame feestje in het Schollebos in Capelle aan den IJssel gevierd.